Eredeti Svédkeserű fűszerkeverék

“Minden panasz gyógyítására terem egy gyógynövény”

 

Ez volt a filozófiája Maria Trebennek, a gyógynövények egyik különlegesen kiemelkedő szakértőjének, aki az ötvenes évek eleje óta a gyógyító növényeket számtalan emberrel ismertette meg nagysikerű könyvei és előadási által.

8 060 Ft

  Svédkeserű fűszerkeverék

Maria Treben munkássága azonban nemcsak a műveiben merül ki. Általa vált ismertté a svédkeserű, amely már a régi időkben is a házipatikák mindennapi része volt. A svédkeserűt nem a svédországi gyógyfüvekről nevezték el, hanem a 18. században élt svéd orvosprofesszor Dr. Klaus Samstról, akinek iratai között találtak rá egy úgynevezett Régi kéziratra, ami a svédkeserű receptjeiről és felhasználási módjairól szólt.  Amikor a gyógynövényekkel gyógyító Maria Treben súlyosan megbetegedett és saját magán tapasztalta meg a svédkeserű erejét, onnantól fogva vált számára fontossá, hogy ezt a receptet mindenkivel megismertesse. Tapasztalatait, eredményeit a svédkeserűvel és a gyógynövényekkel nagysikerű művében az Egészség Isten patikájából címmel olvashatjuk.

Létezik kis és nagy svédkeserű, ahol a gyógynövények és azok arányai különbözőek, de mivel Treben asszony a kis svédkeserűt jobban kedvelte és eredményesebbnek tartotta, emiatt az jóval nagyobb népszerűségre tett szert. Treben asszony munkásságához hozzátartozik, hogy a Régi kézirat receptjén folyamatosan dolgozott, tökélesítette, hogy a mai kor elvárásainak is megfelelve forgalmazható legyen. Az utolsó 1981-es svédkeserű változatát, melyről Treben asszony csak kézzel írott feljegyzési léteznek, már nem került nyilvánosságra, azonban    képes márkanévvel védjegyoltalom alatt áll, és azóta is változatlan minőségben egy ausztriai gyógyszerészeti üzemben kerül gyártásra.

Az Eredeti Svédkeserű fűszerkeverék (72gramm) pontosan annyi összetevőt tartalmaz, ami a svédkeserű házi elkészítéséhez elegendő, így magunk is könnyedén elkészíthetjük. A svédfüveket tartalmazó tasak tartalmát 1,5 liter gabona-,vagy gyümölcspálinkával kell felönteni, ami ne legyen több 40%-os alkoholtartalmúnál, és naponta felrázni. 20-30 nap elteltével kell átszűrni és kipréselni. A tinktúrát lehetőleg sötét színű üvegekbe töltjük, ezeket jól lezárjuk és hidegen tároljuk. Az átszűrt és vászon zsákba csomagolt füvek frissítő fürdőként szolgálhatnak.
A svédkeserű tinktúrát reggel és este egy evőkanállal kevés vízzel, teával vagy gyümölcslével higítva ajánlatos fogyasztani.

Összetevők: Wermut, (fehér üröm) Myrrhe,(mirha) Safran, (sáfrány) Naturkampfer, (természetes kámfor) Zitwer, (fehér kurkuma) Manna,( Manna) Eberwurz,(bábakalács gyökér) Angelika, (Angelika) Süßholz,(édesgyökér) Walnussschalen, (dióhéj) Theriak; Salbei,(zsálya) Angelikawurz,(orvosi angyalgyökér) Ingwer,(gyömbér) Zimt,(fahéj) Muskatnuss, (szerecsendió) Macis, Gewürznelken (szegfűszeg)

Maria Treben sok éves tapasztalata alapján és a növények egyre elmélyültebb tanulmányozását követően jött létre ez a kivételes termék. Erről az egyedülálló svédkeserű receptváltozatról bátran kijelenthetjük, hogy magában foglalja Maria Treben elhivatottságát, lelkesedését a gyógynövények iránt, és fáradhatatlan igyekezetét azon, hogy segíthessen.

“A svédcsepp felélénkíti a lelkierőt és megerősíti az életerőt, amelyre a mai korunkban oly égetően szükségünk van. Őrizze meg ezáltal a csodálatos elixír által egészségét, munkaerejét, örömét hivatásában a családja és embertársai javára.”

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Eredeti Svédkeserű fűszerkeverék” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük