Csipkebogyó lekvár

Terézia mama ízletes csipkebogyólekvárja nélkülözhetetlen, teljesértékű tagja lehet a konyhának.
A csipkebogyó az egyik legerősebb immunerősítő gyógynövény, magas C-vitamin tartalmának köszönhetően.

 

 

 

1,590Ft

Megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Terézia mama ízletes csipkebogyólekvárja nélkülözhetetlen, teljesértékű tagja lehet a konyhának.
A csipkebogyó az egyik legerősebb immunerősítő gyógynövény, magas C-vitamin tartalmának köszönhetően. Jótékony hatásait hosszan sorolhatnánk:
Csökkenti a gyulladásokat, javítja az emésztést, de vese- és hólyagbántalmak, valamint meghűléses panaszok esetében is jó szolgálatot tesz. Szabályozza a vércukorszintet, megedzi az érfalakat, és az ízületek egészségét is segít megóvni.
A csipkebogyólekvár különleges csemege, a legegyszerűbb süteményeket is izgalmassá varázsolja utánozhatatlan zamatával, de önmagában is ínyenc finomság.

Csipkebogyó (részlet)

Árokparton, erdőszélen
csipkebogyó terem,
minden évben, októberben
bogyóját leszedem.

Kettévágom, kikaparom
belőle a magot,
csipkehúsból lesz a tea,
amit megáztatok.

Teáskanál csipkebogyót
hideg vízbe teszek,
reggel iszom egy csészével,
egészséges leszek.

(Mészáros Lajos)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Csipkebogyó lekvár” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll Up