Terézia mama ízletes csipkebogyólekvárja nélkülözhetetlen, teljesértékű tagja lehet a konyhának.
A csipkebogyó az egyik legerősebb immunerősítő gyógynövény, magas C-vitamin tartalmának köszönhetően. Jótékony hatásait hosszan sorolhatnánk:
Csökkenti a gyulladásokat, javítja az emésztést, de vese- és hólyagbántalmak, valamint meghűléses panaszok esetében is jó szolgálatot tesz. Szabályozza a vércukorszintet, megedzi az érfalakat, és az ízületek egészségét is segít megóvni.
A csipkebogyólekvár különleges csemege, a legegyszerűbb süteményeket is izgalmassá varázsolja utánozhatatlan zamatával, de önmagában is ínyenc finomság.
Csipkebogyó (részlet)
Árokparton, erdőszélen
csipkebogyó terem,
minden évben, októberben
bogyóját leszedem.
Kettévágom, kikaparom
belőle a magot,
csipkehúsból lesz a tea,
amit megáztatok.
Teáskanál csipkebogyót
hideg vízbe teszek,
reggel iszom egy csészével,
egészséges leszek.
(Mészáros Lajos)
Űrtartalom: 350gr
Összetevők: csipkebogyó, cukor
Tartósítószert nem tartalmaz!
Értékelések
Még nincsenek értékelések.