Ez a hasznos könyvecske a betegségek megelőzésén túlmenően gyakorlati tanácsokat ad az egészséges táplálkozás kialaításához, gyógynövények és fűszerek felhasználásához, ételeink ízletesebbé, ugyanakkor egészségesebbé tételéhez.
A könyvben olvashatók javaslatok és ötletek fürdők, lemosások, lazító gyakorlatok alkalmazásához. A fő részben a fűszer- és gyógynövények alfabetikus sorrendben kerülnek ismertetésre, ezáltal az olvasók könnyen megtalálják a keresett témákat, kifejezéseket. Mint minden könyvében, ebben is arra inti a szerzőnő az olvasókat, hogy egy-egy betegség tüneteinek jelentkezésekor mindenképpen keressék fel orvosukat a pontos diagnózis felállításához. Sok orvos ma már messzemenőkig támogatja betegeit a gyógynövények egyidejű alkalmazásában, ne vonakodjanak tehát tájékoztatni orvosaikat az alkalmazott vagy javasolt gyógynövény-terápiáról.
A könyv kötése: puhakötéses
Részlet a könyvből
FŰSZEREK ÉS FŰSZERNÖVÉNYEK (részlet)
Ánizs: Az ánizs megelőzi a felfúvódást és az emésztési zavarokat. Stabilozálja a vérkeringést és enyhíti az asztmát. Takarékosan kell vele bánni, mert nagyon intenzív az íze. Sütemények és mézeskalács ízesítésére használjuk. Kompótok, vöröskáposzta, uborka, tök és gomba ízét finomítja.
Kakukkfű: A kakukkfű emeli a vérnyomást és serkenti az epe működését. Erős fűszer révén a bárány- és ürüsült fűszeres jelleget kap. De a leveseknél, szószoknál és zöldségeknél is szívesen alkalmazzák.
Petrezselyem: A petrezselyem vízhajtó és vértisztító hatású. Vérszegénység, köszvény és reuma esetén is gyógyító. Ez az ismert zöldség sokrétűen felhasználható. Minden olyan ételhez illik, amit rendszerint sóval ízesítünk.
Sóska: A sóska vértisztító és salaktalanító hatású, ideális tavaszi zöldség. Leveleit a spenóthoz hasonlóan készítjük el. Levesbetétként is nagyon ízletes.
Majoránna: A majoránna főleg emésztést segítő hatású, olyan nehezen emészthető ételeknél használjuk, mint a borsóleves, liba-és disznósült.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.