Hogyan ápoljuk ősszel a bőrünket?

A bőr az emberi szervezet legkiterjedtebb része. Egy nagyon erős, rugalmas anyag, teli élettel, amely összetart bennünket. Életünk végéig óv, védelmez minket, legyen szó bármiről: mechanikai sérülésekről, káros sugarakról, hidegről, melegről, vagy az időjárás egyéb viszontagságairól.
A legkevesebb hát, amit tehetünk érte, hogy mi is vigyázunk rá, minden rendelkezésünkre álló eszközünkkel. Márpedig sok ilyen eszköz van, amelyek nap mint nap jelen vannak az életünkben, csak talán össze sem kötjük a gondolatainkban, hogy melyik milyen hatással van a szervezetünkre, azon belül is nagy kincsünkre – a bőrünkre.

A bőrápolás belülről kezdődik
Az első és legfontosabb a megfelelő hidratálás – belülről. Mert hiába akarjuk kívülről elkényeztetni a bőrt, ha bentről szomjazik. A legtöbb ember nem iszik elegendő folyadékot. Ez alatt pedig a tiszta vizet és az ízesítetlen gyógyteákat értjük, semmiképp sem a cukros üdítőket.
Megannyi verzió kering az interneten, hogy mégis mennyi vizet kellene inni egy nap, de az általánosan elfogadott nézet a testsúlyhoz köthető: 20 kilogrammonként 1 liter víz. Ez a mennyiség, szépen elosztva a nap folyamán, nem kivitelezhetetlen feladat, csupán oda kell rá figyelni, tudatosan, mindaddig, míg be nem épül a napi rutinba. Ne várjuk meg a gyötrő szomjúság érzetet, sőt, törekedjünk ennek megelőzésére!

A bőrtisztítás fontossága
A bőrünket minden nap megtisztítjuk, ha mással nem, hát szappannal és vízzel. A hűvösebb hónapokban a bőr hajlamosabb a kiszáradásra, kirepedezésre, hiszen a hideg levegő és a szél megviseli. Arról már nem is beszélve, hogy az ilyenkor hordott, vastagabb ruhák alatt nincs is lehetősége megfelelően szellőzni.
Az elmúlt évek alatt egyre nagyobb hangsúly került a természetes bőrápolásra – szerencsére. Azt talán már mondanunk sem kell, hogy a mesterséges és sok esetben káros anyagok milyen romboló hatással tudnak lenni a szervezetre, ez alól a bőrünk sem kivétel. Így minél inkább törekszünk a természetességre a bőrtisztítás során, annál jobbat teszünk vele.
A Maria Treben nevével jelzett, svédkeserűt tartalmazó natúrszappanok ezt a természetes és kíméletes gondoskodást nyújtják a bőrnek. Alaposan megtisztítják, de mindeközben nem szárítják ki, éppen ezért az érzékeny bőrűek is bátran használhatják, a teljes testre alkalmazva.

A különböző gyógynövényekkel gazdagított változatai a svédkeserűs szappannak pedig még tovább bővítik a jótékony hatások sorát. A Citromfű-csalán szappa fertőtlenít, tonizál és helyreállítja a faggyúmirigyek működését, míg a Körömvirág-orbáncfű szappan vörös agyagot is tartalmaz. Ennek köszönhetően nem csupán tisztít és gyengéden ápol, de enyhe radírozó hatásával az elhalt hámsejteket is eltávolítja.

Harmadik lépés: a külső hidratálás
Amennyiben elegendő folyadékot iszunk, és a bőrtisztítás is megfelelő, természetes készítményekkel történik, már sokat tettünk a bőrünk egészséges állapotának fenntartásáért. Ennek ellenére előfordulhat, hogy pluszban is szükség van egy kis támogatásra, különösen az őszi-téli hónapokban.
A testápoló krémek kiválasztásában is fontos, hogy a természetes vonalat kövessük, így biztosak lehetünk abban, hogy nem kell kellemetlen mellékhatásokkal számolni, miközben csak jót akartunk a bőrünknek. A Svéd gyógyfüves testápoló a jótékony svéd gyógyfüvek aktív alkotórészeivel alkalmas a bőr teljes körű ápolására. Jó szolgálatot tehet egész évben, de kiváltképp a hideg évszakok során!

Az egészséges bőr a tudatos odafigyelés eredménye, nem pedig varázslat.”

Megosztás:

Korábbi bejegyzések

Lepd meg szeretteid a természet kincsestárából!

Üdvözöllek a Maria Treben Patikája virtuális polcainál, ahol az egészség és szépség találkozik a természet erejével. A www.mariatrebenpatikaja.hu weboldal gazdag kincsestára olyan gyógynövényes natúrkozmetikumoknak és

Az egészség varázslatos fűszere: a zsálya

Mindannyiunk fűszeres fiókjában megtalálható a zsálya, mellyel természetes módon ízesítünk húsokat, zöldségeket, leveseket. Bár hétköznapinak tűnik, valójában a zsálya egy különleges kincs a természetből, mely

Önfeledt nyár a nap virágaival

Hirtelen berobbanó meleggel és ragyogó napsütéssel érkezett meg közénk a nyár. Vele együtt megannyi csodás virág bontotta ki szirmait és ontja illatát, megédesítve a fülledt