Natúrkozmetikumok

Mik azok a natúrkozmetikumok?

 

Natúrkozmetikumnak definíció szerint az olyan kozmetikumokat nevezzük, melyek legalább 95%-ban természetes összetevőket tartalmaznak. A natúrkozmetikum jelentésében azonban sokkal több ennél. Szigorú szabályok vonatkoznak az előállításukra és az összetételükre, melyek kimondják például, hogy egyáltalán nem tartalmazhatnak szilikont és PEG-eket, valamint a gyártásuk során figyelni kell arra, hogy minél alacsonyabb legyen a környezeti terhelés. Szintén előírás, hogy a feldolgozás nem módosíthatja jelentősen az összetevők tulajdonságait.

Milyen előnyei vannak a natúrkozmetikumoknak?

 

A natúrkozmetikumok legnagyobb előnye abban áll, hogy nem tartalmaznak vegyszereket és kémiailag előállított, szintetikus összetevőket. Ennek köszönhetően kíméletesek a bőrhöz és a hajhoz, és nem károsítják a környezetet sem.
A természetes alapanyagok bőrbarát testápolást biztosítanak, minimálisra csökkentve az allergiás reakciókat és az irritációt.
A Maria Treben Natúrkészítmények Magyarország által forgalmazott natúrkozmetikumok nem csupán beltartalmukban, hanem külsejükben is természetesek. Nagy gondot fordítunk arra, hogy az általunk kínált termékek lebomló, környezetbarát csomagolásban kerüljenek a vásárlókhoz.

1–12 termék, összesen 26 db