Tavaszi megújulás Terézia Mama kézműves gyógynövényes készítményeivel

A tavaszi megújulással szervezetünk is felfrissülni vágyik. Itt az ideje a belső nagytakarításnak és a télen felélt vitaminkészletünk visszapótlásának. A korai napsütésben megjelennek az első gyógynövények, melyeket érdemes gyűjtenünk és fogyasztanunk, hiszen ezek kedvezően hatnak az emésztésünkre, támogatják a méregtelenítési folyamatainkat és számos vitamint, valamint ásványi anyagot tartalmaznak, melyeket szervezetünk fokozottan igényel a téli hónapok után.

A gyógynövények változatos formában feldolgozhatók, így mindenki megtalálhatja a számára legjobb módját a fogyasztásuknak. A friss hajtásokból készíthetünk tavaszi salátát, főzhetünk lekvárt, szirupot vagy gyógynövény teát. Ha nincs időnk ezzel bajlódni otthon, vagy nem értünk kellőképpen a gyógynövényekhez és feldolgozásukhoz, vásárolhatunk kész termékeket is. Ilyenkor figyeljünk, hogy ellenőrzött forrásból, lehetőleg természetes készítményt válasszunk.

Sok szeretettel ajánljuk figyelmedbe Terézia Mama kézműves gyógynövényes termékeit, amelyek tiszta szívvel és lélekkel készülnek. Termékei saját gyűjtésű gyógynövényekből készülnek, kizárólag természetes összetevőkből a Sárrét szívében. Terézia Mama nagy gondossággal készíti őket, Maria Treben munkásságát és édesanyja hagyatékát követve, a régi receptek és tapasztalatok alapján.

Tisztulj meg a Piros árvacsalán sziruppal!

Terézia Mama híres szirupjainak sorát erősíti a különleges, piros árvacsalán szirup. Ez az értékes gyógynövény sokrétűen alkalmazható, hiszen vízhajtóként, izzasztóként, gyulladáscsökkentőként is megállja a helyét, miközben antibakteriális hatással is rendelkezik.

Rendkívül magas C-vitamin és vas tartalmának köszönhetően az immunrendszer támasza is lehet a piros árvacsalán. A kellemetlen torok- és garatgyulladások esetében szintúgy jó szolgálatot tehet. Fontos megemlíteni, hogy az allergiás tüneteket is mérsékelheti, ezért a tavaszi és a nyári időszakban különösen hasznos lehet a fogyasztása az allergiások számára.

Emésztési panaszokra, gyulladásra fogyassz Pitypang dzsemet!

A pitypang, vagy más néven gyermekláncfű, kiváló gyulladáscsökkentő, máj- és emésztés támogató gyógynövény. Ebből az értékes gyógynövényből készül Terézia Mama kézműves pitypang dzsemje, mely termékdíjas készítmény.

Maria Treben szintén nagyra tartja e hasznos gyógynövényt, melyről így ír: „Az egész növény gyógyító hatású. Megszünteti a bőrviszketést, a sömört, a kiütéseket, javítja a gyomornedv kiválasztást és megtisztítja a gyomrot mindenféle pangó anyagoktól. Oldja az epekövet, szabályozza a máj és epe működését. Vértisztító, emésztést elősegítő, izzasztó és vizelethajtó, valamint élénkítő hatású.”

Köhögés ellen fogyassz Kakukkfű szirupot!

Tavasszal, a hirtelen jött jóidőben hajlamosak vagyunk lezserebben öltözködni, bár az levegő még éles lehet. Ilyenkor nagyobb a megfázás és a felső légúti betegségek kialakulásának az esélye. A köhögéssel, torokfájással járó fertőzések tüneteinek enyhítésére az egyik legjobb gyógynövény a kakukkfű.

A benne található vitaminoknak, ásványi anyagoknak és flavonoidoknak köszönhetően erős, természetes antioxidánsként funkcionál. Elsődleges hatóanyaga a thymol, amely egy fertőtlenítő és gombaölő hatással is bíró vegyület.

A kakukkfű segít feloldani és felköhögni a letapadt váladékot, enyhíti a torokfájást, és a különböző felső légúti betegségek panaszait. Antiszeptikus hatásának köszönhetően nem csak a tünetek csillapításában jeleskedik, de segíthet a felülfertőzés megakadályozásában is.

A Terézia Mama kínálatában található Kakukkfű Szirup kizárólag hazai gyógynövények és 100%-ban természetes alapanyagok felhasználásával készül.

Terézia Mama kézműves gyógynövényes termékeit keresd a www.mariatrebenpatikaja.hu webáruházban!

Megosztás:

Korábbi bejegyzések

Lepd meg szeretteid a természet kincsestárából!

Üdvözöllek a Maria Treben Patikája virtuális polcainál, ahol az egészség és szépség találkozik a természet erejével. A www.mariatrebenpatikaja.hu weboldal gazdag kincsestára olyan gyógynövényes natúrkozmetikumoknak és

Az egészség varázslatos fűszere: a zsálya

Mindannyiunk fűszeres fiókjában megtalálható a zsálya, mellyel természetes módon ízesítünk húsokat, zöldségeket, leveseket. Bár hétköznapinak tűnik, valójában a zsálya egy különleges kincs a természetből, mely

Önfeledt nyár a nap virágaival

Hirtelen berobbanó meleggel és ragyogó napsütéssel érkezett meg közénk a nyár. Vele együtt megannyi csodás virág bontotta ki szirmait és ontja illatát, megédesítve a fülledt